Att göra

Prässebo badplats
Lapp-Augusts stuga

I Prässebo finner ni en skön kuperad natur med både ängar, skogar och berg som är genomkorsad av många vägar och stigar. Här finns en fin badsjö med badplats, lekplats, beach volleyplan, kiosk och möjlighet att hyra båt. Sjön tillhör en av de varmaste i Västsverige genom sin långgrundhet.

Här finns fornminnen och en trolsk skogstjärn med röda näckrosor. Cykelleden Västgötaleden passerar genom Prässebo och den fina naturen lämpar sig väl för vandringsturer. En kvarts bilresa från Prässebo ligger Kobergs 18-håls golfbana och strax norr om Trollhättan ligger Hunneberg med kungajaktsmuseum. Cirka 45 minters bilresa från Prässebo ligger kusten med härliga havsbad.

Cirka 30 minuters bilresa från Prässebo ligger Bohus fästning i Kungälv med medeltida anor och på Lödöse museum, (12 km) får ni en intressant inblick i bygdens historia, med tyngdpunkt på den blomstrande medeltiden, då Lödöse var en av Sveriges viktigaste städer och en föregångare till Göteborg.

Vid sjön Anten (ca 35 km) finns Gräfsnäs Slottsruin med olika utställningar och en fin park. Här brukar det vara tornerspel i juli och i augusti är det dragspelsstämma. Gräfsnäs är även slutstation för Anten-Gräfsnäs museijärnväg.


 

Martinssons Event på Hålbacka Gård

Badtunna och bastu vid sjön.

Vi har paket för både företag, familj och privatpersoner - perfekt för alla slags tillställningar (svensexa, möhippa eller konferens).

-Badtunna och bastu
-Lerduveskytte
-Vildsvinsjakt
-Orrspel
-Gammaldags brödbak i Bagarstugan
-Massage
-Grillplats med egen strand
-Vattenskidåkning
-Strandvolley/fotbollsplan
-Bed & Box.

Kontakt


 

Vandringsled/pilgrimsled

Se vandringsleder på www.lodose.se

www.lodose.eu