Att göra

Evenemang och Aktiviteter i Lilla Edets kommun

Klicka här för att komma till Evenemang och aktiviteter 

 

Prässebo badplats

I Prässebo finner ni en skön kuperad natur med både ängar, skogar och berg som är genomkorsad av många vägar och stigar. Här finns en fin fiske- och badsjö med badplats, lekplats, beach volleyplan, kiosk och möjlighet att hyra båt. Sjön tillhör en av de varmaste i Västsverige genom sin långgrundhet.

Här finns fornminnen och en trolsk skogstjärn med röda näckrosor. Cykelleden Västgötaleden passerar genom Prässebo och den fina naturen lämpar sig väl för vandringsturer. En kvarts bilresa från Prässebo ligger Kobergs 18-håls golfbana och strax norr om Trollhättan ligger Hunneberg med kungajaktsmuseum. Cirka 45 minters bilresa från Prässebo ligger kusten med härliga havsbad.

Cirka 30 minuters bilresa från Prässebo ligger Bohus fästning i Kungälv med medeltida anor och på Lödöse museum, (12 km) får ni en intressant inblick i bygdens historia, med tyngdpunkt på den blomstrande medeltiden, då Lödöse var en av Sveriges viktigaste städer och en föregångare till Göteborg. 

Aborre

Fiske i Bodasjön

 Bodasjöns Fiskevårdsområde beläget i Prässebo, fiske av bland annat, gädda, gös & abborre. Det finns en fiskebrygga att tillgå. Sommartid finns möjlighet att hyra roddbåt för fiske, i Prässebo Kiosk.

Prässebo Fiskeförening

Övrigt

Flygtur över Prässebo

Lödöse museum

Upptäck Ale och Lilla Edet

Kobergs golfbana

Bohus fästning

Älgens berg

Lödöse museum. Lödöse-Göteborgs medeltida föregångare

Martinssons Event på Hålbacka Gård

Martinssons Event hyr ut badtunna och bastu vid sjön och erbjuder flera andra aktiviteter